Fysiotherapie in Meppel

Parkinson en parkinsonisme

Samen werken aan een beter leven met parkinson! Dat is ons motto voor fysiotherapie bij parkinson.
Samen leren we u om te gaan met de problemen die u op uw weg tegen komt. Vooral in de eerste jaren kan de fysiotherapie veel voor u betekenen! 
Door de ziekte van Parkinson beweegt u moeilijker. Op termijn ontstaan meestal moeilijkheden met lopen, wandelen en dagelijkse bezigheden, zoals omdraaien in bed. Ook kunt u last krijgen van depressies, geheugenstoornissen of concentratieproblemen.

Aan huis fysiotherapie en Parkinson
Ik ben specialist in fysiotherapie bij parkinson. Ik behandel veel parkinson patiënten en heb dus de nodige ervaring. Door looptraining, bewegingsstrategiën, cueing, advies bij gebruik hulpmiddelen kan fysiotherapie uw dagelijkse activiteiten makkelijker maken. Behandelingen vallen onder uw aanvullende en basis verzekering. 

Cognitieve bewegingsstrategiën
Door een complexe beweging als gaan staan of omdraaien in bed op te splitsen in deelbewegingen wordt u weer zelfstandiger. U kunt de complexe beweging op deze manier prima blijven doen!

Cueing
Cueing is het uitlokken van de beweging van buiten uit. Bijvoorbeeld door het gebruik van een metronoom of een laserpen. Ook tellen of ergens overheen stappen kan een cue zijn. Samen zoeken we de beste oplossing voor uw probleem!
Wij zijn vanaf 2012 aangesloten bij het parkinsonnet. Een netwerk van artsen en therapeuten om de behandeling bij parkinson zo optimaal mogelijk te maken.


www.parkinsonnet.nl

Wilfred en FenFen Pathuis
Wij zijn Wilfred en FenFen Pathuis. Wij zijn u graag van dienst.

Parkinsonnet fysiotherapie Meppel
Wij zijn aangeloten bij het Parkinsonnet.

Zorgkaartnederland

Achmea zorgverzekeraar
Wij hebben een contract bij Achmea.