Fysiotherapie in Meppel

CVA, hersenbloeding / beroerte

Wat is een CVA ofwel een hersenbloeding
Cerebro Vasculair Accident (CVA) is de medische term voor een ongeluk in de vaten van de hersenen. In het dagelijks taalgebruik heet een CVA een beroerte, hersenbloeding of herseninfarct. Bij een beroerte knapt een bloedvat in de hersenen of raakt het verstopt. In beide gevallen wordt de toevoer van bloed naar de hersenen verstoord. Daardoor krijgt het getroffen gedeelte van de hersenen te weinig zuurstof en raakt het beschadigd. De gevolgen van een beroerte kunnen zichtbaar zijn, bijvoorbeeld in de manier waarop iemand zich beweegt. Maar de gevolgen kunnen ook min of meer onzichtbaar zijn, omdat het gaat om veranderingen in het denken, de communicatie, de gevoelens en het gedrag. 

Behandeling van CVA
De behandeling bestaat in de eerste dagen vooral in rust en het vermijden van eventuele verwikkelingen. Wanneer de beroerte heelvroeg kan behandeld worden (meestal binnen de eerste 3 tot 6 uren), dan is het soms mogelijk nieuwe geneesmiddelen toe te dienen. De revalidatie na een beroerte kan weken en soms maanden duren en niet altijd treedt een volledig herstel op. Daarom vergt de behandeling en de aanvaarding van een definitieve lichamelijke handicap erg veel van patiĆ«nt en familie. Daarom is het nodig om beroep te kunnen doen op de kinesitherapeuten, logopedisten, fysiotherapeuten, maatschappelijk werksters, verple(e)g(st)ers en artsen van de verschillende betrokken afdelingen.

Aan huis Fysiotherapie en behandeling bij CVA
Wij kunnen het langdurige behandeltraject in goede banen leiden. We hebben korte lijnen met artsen en andere para-medici, hierdoor kunnen we goed inspelen op uw behoefte! 

Wij komen in de eerste maanden altijd thuis behandelen, want daar ontstaan de problemen in het functioneren. Traplopen, lopen of andere problemen helpen we samen uit de wereld! Als eerste is het belangrijk een zo actief mogelijk leven te blijven leiden. Gedoseerd gelijkmatig bewegen is belangrijk.

Mocht u onze hulp nodig hebben, wij staan voor u klaar!

Wilfred en FenFen Pathuis 

Links
CVA op wikipedia 
Nederlandse CVA vereniging

Wilfred en FenFen Pathuis
Wij zijn Wilfred en FenFen Pathuis. Wij zijn u graag van dienst.

Parkinsonnet fysiotherapie Meppel
Wij zijn aangeloten bij het Parkinsonnet.

Zorgkaartnederland

Achmea zorgverzekeraar
Wij hebben een contract bij Achmea.